fbpx

Köp & Returvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Om du ångrar ditt köp (ångerrätt och returrätt)

Du har enl. e-handelslagen och köplagen 14 dagars full returrätt när du handlar hos oss.

Ångerperioden löper ut 14 dagar efter den dag som du

  1. har tagit emot din vara eller
  2. tar emot den sista varan när det gäller ett avtal där det ingår flera varor som har beställts i en och samma order och som levereras separat.

I juni 2014 trädde en ny köplag i kraft. Köplagen tillåter nu även retur av varor som köps i webbutiker om förpackningen är bruten och produkten har testats. Det är skillnad mellan att ångra köpet och att returnera köpet.

Ångerrätt: Här returneras varan oanvänd och i originalförpackning och hela köpeskillingen återbetalas

Returrätt:  Köpesumman återbetalas helt eller delvis utifrån en bedömning av varans skick. 

Ångerrätt:

Du måste meddela oss inom 14 dagar efter mottagandet av varan om du ångrar ditt köp. Skicka ett e-postmeddelande till jill@bibruden.se. I meddelandet ska du tydligt informera oss om att du vill utnyttja din ångerrätt.

Detta gäller endast varor i obruten förpackning som inte har använts. Du kan inte ångra dig bara genom att vägra att ta emot varan utan att ge oss ett tydligt besked om detta.

Returrätt:  

Du måste meddela oss inom 14 dagar efter mottagandet av varan om du vill returnera ditt köp. Skicka ett e-postmeddelande till jill@bibruden.se. I meddelandet ska du tydligt informera oss om att du önskar utnyttja din returrätt.

Du är endast ansvarig för minskning av varans värde vid annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa varans typ, egenskaper och hur den fungerar. Med andra ord kan du prova varan på samma sätt som om du hade provat den i en fysisk butik.

Om varan har provats på något annat sätt än vad beskrivs ovan anser vi att den har använts vilket innebär att du endast får tillbaka en del eller inget av köpesumman om du ångrar dig beroende på produktens kommersiella värde.

För att få hela köpesumman tillbaka du måste därför göra samma sak som du gör i en fysisk butik. Du kan prova varan men inte använda den.

Återbetalning av köpeskillingen

Om du använder din ångerrätt återbetalar vi alla belopp som vi har fått från dig, inklusive leveranskostnader (exklusive extra kostnader som uppstår om du väljer någon annat leveranssätt än den billigaste standardleveransen som erbjuds av oss), utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst inom 14 dagar från den dag som vi får ett meddelande om ditt beslut att ångra detta avtal.

Om du använder vår returrätt kommer vi att betala tillbaka hela beloppet som du ursprungligen betalade för produkten till dig. Vid en eventuell värdeminskning som du är ansvarig för dras detta av från köpesumman.

Vid returer återbetalar vi alla belopp som vi har fått från dig, inklusive leveranskostnader (exklusive extra kostnader som uppstår om du väljer något annat leveranssätt än den billigaste standardleveransen som erbjuds av oss). Vi kan hålla inne återbetalningen tills vi har fått varan och utvärderat dess skick, men endast upp till 14 dagar efter att vi tagit emot varan.

Vi återbetalar alltid med samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen.

Hur du returnerar varan

Kontakta Bibrudens Biskafferi så kan vi komma överens om hur ni vill returnera varan. Ni kan välja att returnera varan genom att komma till butiken Ni kan även välja att få skickad till er en retursedel eller frakt enligt överenskommelse.

_______________________